Waarom Nutrins Factory

Sinds 1992 zijn wij actief in de industrie van voeding, pharma en beauty. Als distributeur tientallen merken in Nederland groot gemaakt. Zelfs nieuwe categorieën ontwikkeld.

Na mijn opleiding begonnen in de Reclame en Sales promotion. Na accounts zoals Camel, Marlboro, Crocky en Renault ontstond er een grote voorkeur voor voedingssupplementen. De introductie van X-kjeld, Ostrin, een project voor Marcus Rohrer en de eerste Bloem-krant maakte mij echt enthousiast.

New business en Brand development

Als distributeur van Soria Natural en Thompson vitaminen deden wij ons eerste eigen merk, Bee-Fit, een energiser voor de house-scene. Van deze wilde tijd veel geleerd en dat toegepast bij Biohorma (A.Vogel). Daar productontwikkeling en productmanagement gedaan en voor het eerst grondig verdiept in productie van homeopathie, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen. Contract manufacturing opgezet onder de naam SanVert om de over-capaciteit bij Biohorma te vullen.

Daarna weer als distributeur aan het werk met merken zoals RePhresh, Replens en BioXtra. In 2010 weer een eigen bedrijf begonnen, gezondmooislank.nl.

Als distributeur deden en doen wij prachtige merken die in hun soort het beste zijn wat je kunt vinden. Voeding van Juvo, probiotica van Pro-Ven (Cultech), supplementen van RenewLife, colostrum als Vitomune colostrum, Actinovo liposomen, NuSweet zoetstof, Orkestra, Neubria nootropica, Zzacht huidverzorging, Tiindi skincare en Regulat.

Nieuwe technologie

Tijden veranderen, technologie ontwikkelt zich snel en dat heeft effect op business-modellen. Het klassieke distributie-model (fabriek – exporteur – importeur – groothandel – retail) wordt vervangen door innovatieve producenten die B2C de markt bedienen met hun eigen webshop.

Nutrins voeding en supplementen

Met Nutrins hebben wij van twee werelden het mooiste gecombineerd. Wij ontwikkelen en produceren zelf onder het merk nutrins. Wij distribueren B2C, maar ook rechtstreeks (B2B) aan voorschrijvers, professionals en retailers. Een korte keten waarmee wij zowel scherpe prijzen kunnen hanteren en de mensen die het echte werk doen (deskundig adviseren) een eerlijke marge kunnen geven.

Nutrins contract manufacturing

Nutrins Factory is de organisatie waarin wij ontwikkelen en produceren. Deze faciliteit (onze talenten) stellen wij ook beschikbaar aan andere ondernemers. Wij maken marge, kunnen de totale kostprijs verlagen en wij houden ervan om met mensen te werken die hun droom concreet willen maken.

Kunnen en doen wij alles? Echt niet. Wij zijn sterk in poeders, droge grondstoffen mengen en verpakken, wij doen het goed in liposomen (vloeibaar en droog) en wij snappen iets van: wetgeving, kwaliteit, R&D en marketing. Om 5% te besparen op je proteïnen-shake zijn wij niet de beste partner, maar wil je iets nieuws, iets bijzonders, een formulering met echt effect, dan zouden wij wel eens het verschil voor jou kunnen maken.

Het is leuk bij Nutrins!  Rinjo Israels januari 2023.