Wat kost dat?

De prijs voor een "kilo product" is afhankelijk van de formulering, de geselecteerde ingrediënten en het volume.

Onze prijs is gebaseerd op een slimme samenwerking in de hele keten. Als voorbeeld; de batch-grootte en de minimale afname wordt bepaald door de inkoop van de ingrediënten. Op die manier blijven er geen ingrediënten over en hoeft dat risico niet betaald te worden.

Ingrediënten variëren in prijs van €3 tot € 30.000 per kilo

Over het algemeen verbruiken wij 105% van de ingrediënten. Dus 5% vervliegt, valt op de grond, wordt gebruikt door R&D, zit in de referentie-samples en in de analyse.  

Voor inkoop en magazijn hanteren wij een opslag van 10% tot 15%

De arbeid

Het malen en mengen is gewoon werk. Daar hanteren wij een schappelijk uurtarief voor. Ook voor de schoonmakers die voor en na elke productie toch 1,5 uur werk hebben.

Na de productie wordt bulk opgeslagen en geanalyseerd. Wij verpakken pas als de analyse de bulk vrijgeeft.

Verpakken in stazakken en potten doen wij in de cleanroom. Ook dit is weer "gewoon werk tegen een tarief" en ook de schoonmakers doen weer hun werk. Arbeid kost rond de € 45 per uur.

Verpakkingen

De prijs en productie van de verpakking is voorafgaand aan de productie afgesproken en geregeld. Nutrins factory kan verschillende formaten labels in huis digitaal printen. Dus geen opslag en geen afval. Prijzen voor labels zijn vergelijkbaar met Drukwerkdeal.  Verpakkingen worden tegen kostprijs doorberekend. Wij hebben altijd 4 of 5  stuks nodig voor testen, presentatie aan de klant en als referentie-sample.

De winst

Afhankelijk van eventuele aanvullende diensten volgt er een marge opslag die varieert van 20% tot 50%.

Kwantum korting

Meer produceren geeft een lager tarief. Bij het ophogen van het volume van bijvoorbeeld 200 naar 2000 kilo zien wij vaak besparing tot aan 30% op de ingrediënten! Ook het afvul-tarief zie je dan enorm dalen.

Offerte

Onze transparante offertes bestaan uit:

kosten voor ingrediënten, mengkosten, verpakkingsmateriaal, afvullen en marge. Mogen wij voor jou een offerte maken? Kom vrijblijvend op de koffie. Contact-pagina.